A da je gurao Jugića: Hrvat oborio Ginisov rekord

Izvor: Mondo, 29.Apr.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A da je gurao Jugića: Hrvat oborio Ginisov rekord

Novi rekord u guranju automobila iznosi više od 100 kilometara

Foto: MONDO/Stefan Stojanović Smart fortwo cabrio

Mladi Zagrepčanin Tomislav Lubenjak oborio je Ginisov rekord u dužini guranja automobila. On je gurao jedan mali Smart nepuna 24 sata i za to vreme prešao 106 kilometara i 903 metra, piše Večernji list.

Dosadašnji rekord je iznosio "samo" 82,28 kilometara i postigao je jedan Poljak.

Tomislav je svojim poduhvatom oborio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i rekord u disciplini guranje automobila u paru. Dva Makedonca Aleksandar Čekorov i Aleksandar Smilkov su ga držala sa pređenih 95,07 kilometara.

Prema pravilima, Smart, koji je gurao, bio je tačno određene težine, a vozači su se menjali svaka četiri sata. Tomislavu je bilo dozvoljno da pravi trominutne pauze svakih sat vremena i nadoknađuje energiju visokokaloričnom hranom.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.