A OD RASIMA 100 SOMA

Izvor: Kurir, 05.Jun.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A OD RASIMA 100 SOMA

Šaban Bajramović od Ministarstva za rad i socijalnu politiku dobio novčanu pomoć

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić uručio je pevaču Šabanu Bajramoviću jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100.000 dinara i najavio pomoć u lečenju. Naime, umetnik koji je na estradi proveo više od četrdeset godina već duže vreme boluje od teške bolesti. Da nesreća ne dolazi sama, govori i činjenica da je pored bolesti Šabana zadesila i besparica, tako da nema novac >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ni za lekove.

- Hvala ministru Ljajiću, koji mi je vratio veru u život. Ovo je prvi put u životu da sam poklekao i predao se. Posle toliko godina karijere, završio sam na ivici egzistencije. Niko ni vrata da mi otvori, niti da me pozove telefonom da pita kako sam, valjda zaslužujem neko pravo kao kralj romske muzike - kaže Šaban Bajramović.

Pored uručene novčane pomoći u iznosu od 100.000, Ljajić je posetio pevača u njegovom skromnom domu i obećao da će učiniti sve da Šaban dobija redovnu materijalnu pomoć od Centra za socijalnu rad u Nišu.

- Umetnik kao što je Šaban ne zaslužuje ovakav život. Ostao je bez osnovnih primanja, nema ni penziju, a nije u stanju da radi, jer ga je bolest pokosila. Učinićemo sve da da mu pomognemo da od Centra za socijalni rad u Nišu dobije materijalnu pomoć, koja mu inače po zakonu pripada - naglasio je Rasim Ljajić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.