Хинтон: Бела кућа, Маск, Сандерс траже од мене помоћ са AИ

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 11:17

Хинтон: Бела кућа, Маск, Сандерс траже од мене помоћ са AИ

Когнитивни психолог и информатички научник Џефри Хинтон изјавио је да Бела кућа, шеф Твитера и Тесле Илон Маск и амерички демократски политичар Берни Сандерс од њега траже савет везан за ризике вештачке интелигенције (АИ). Фото: Танјуг/AP Photo/Noah Berger, File Хинтон, кога медији често >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << називају „оцем“ или „кумом“ вештачке интелигенције због његових заслуга у развоју АИ, недавно је поднео оставку у компанији Гугл да би могао слободно да прича о опасностима које са собом носи ова технологија.
„Ја сам социјалиста. Сматрам да медији и рачунарске технологије у приватном власништву нису добра ствар“, саопштио је Хинтон.
Према његовим речима, компанија Гугл се понаша одговорно у оквирима капиталистичког система, али то не значи да жели да максимализује корист за све људе, већ само за своје деоничаре, што је „нешто сасвим друго“. Хинтон истиче да није човек који се бави политиком, већ само неко ко је изненада схватио да се „дешава нешто заиста опасно“ везано за развој вештачке интелигенције.
„Морамо добро да размислимо о свему и видимо да ли можемо нешто да урадимо. Нисам оптимиста, не знам ниједан пример да мање интелигентни контролишу људе или машине са вишом интелигенцијом“, навео је „отац АИ“.
ECB danas podiže referentnu kamatnu stopu, sedmi put zaredom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хинтон: Бела кућа, Маск, Сандерс траже од мене помоћ са AИ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.