ФОН један од најтраженијих факултета, уписује 980 студената на основне студије

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 10:27

ФОН један од најтраженијих факултета, уписује 980 студената на основне студије

Један од најтраженијих факултета у Београду Факултет организационих наука ће у наредној школској години уписати 980 студената на основне академске студије. Фото: WikimediaComonns/Miljan Simonović Полагање пријемног испита заказано је за 27. јун, када се полаже математика, односно 28. јуна када >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се полаже тест опште информисаности и то на Београдском сајму.
“У наредној школској години уписујемо 980 студената на наша два студијска програма. На студијски програм Информациони системи и технологије уписујемо 590 студената, а на и Менаџмент и организација 390 студената. Ускоро очекујемо одлуку Владе Србије о броју буџетских места. Ми смо за разлику од прошле школске године предложили повећање квоте са 420 на 460 студената који ће надам се студирати на терет буџета“, рекао је за Танјуг декан Факултета организационих наука Милан Мартић.
Према његовим речима, од 21. до 24. јуна је пријављивање кандидата. „Ми ћемо имати електронску пријаву кандидата, овде ће само долазити да предају докумената што ће максимално трајати пет минута на факултету, а 27. јуна на Београдском сајму полагаће пријемни испит из математике, док ће 28. јуна на Факултету организационих наука полагати тест опште информисаности. То је са кандидате који се определе за тај пријемни испит, а сви полажу математику”, рекао је Мартић.
Он је рекао да су ове године ускладили цене делимично са растом инфлације, али нисмо ишли на 15 посто, већ на Факултету организационих наука школарина је повећана осам одсто. “Прошле године имали смо 2.299 кандидата, очекујемо да ће ове године бити више од 2.500 кандидата, да ће бити оборен рекорд. Код нас се пријављују одлични кандидати. Број кандидата који имају мање од 32 бода из средње школе је на нивоу око стотинак, то су кандидати коју су јако врло добро и одлични. На ФОН-у ћемо имати три пробна пријемна испита. Из математике пробни пријемни испит полагаће се 11. и 22. јуна, а 17. јуна из опште информисаности. Под потпуно истим условима полаже се пробни као и пријемни испит и моћиће да тестирају своје знање”, рекао је Мартић.
Studentske stipendije Mincjang univerzitet u Fudžou

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФОН један од најтраженијих факултета, уписује 980 студената на основне студије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.