У ЕУ 96 одсто младих свакодневно користило интернет у 2022. години

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jul.2023, 14:27

У ЕУ 96 одсто младих свакодневно користило интернет у 2022. години

У ЕУ је у 2022. години 96 одсто младих између 16 и 29 година свакодневно користило интернет, наводи се у новом истраживању Евростата. Фото: Pexels/Anna Shvets У популацији одраслих је овај проценат био нешто нижи и износио је 84 одсто, дакле, просечна разлика између младе и одрасле популације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је била 12 одсто.
Проценат младих који свакодневно користе интернет је био најнижи у Италији и Бугарској – 94 одсто, а највиши у Ирској – читавих 100 одсто, док је бројка од 99 одсто забележена у седам држава ЕУ – на Малти, у Луксембургу, Португалији, Чешкој, Литванији, Словенији и Летонији.
Највећа разлика између младих и одраслих корисника који свакодневно користе инетернет је забележена у Хрватској и Грчкој – по 21 одсто, у Португалији у Бугарској – по 19 одсто, Пољској и Румунији – по 18 одсто. Ова разлика је била мања од седам одсто у Холандији, Шведској, Данској, Финској, Ирској, Белгији и Луксембургу.
Млади су у 2022. години користили интернет да би користили друштвене мреже – 84 одсто, читали вести онлајн – 68 одсто, користили услуге интернет банкарства – 64 одсто. Проценат младих који је прошле године користио интернет да би стекао додатна знања на онлајн курсевима је износио 28 одсто, што је мање од 35 одсто из 2021. године, али и даље знатно више у односу на 2019. годину, пре пандемије, када је овај проценат био 13 одсто.
У 2022. години је само 23 одсто младих користило интернет да би учествовало у грађанском и политичком животу, наводи Евростат.
Lula: Nadam se da će sporazum EU i Merkosura biti potpisan ove godine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У ЕУ 96 одсто младих свакодневно користило интернет у 2022. години се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.