Гашић: Историјски резултат, предато 94.000 комада оружја и 3,2 милиона муниције

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 18:13

Гашић: Историјски резултат, предато 94.000 комада оружја и 3,2 милиона муниције

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић изјавио је данас да је полиција постигла историјске резултате у акцији враћања оружја и да је до синоћ у 19.00 сати враћено 94.000 комада оружја и 3,2 милиона комада муниције. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „МУП ради ревносно свој посао и када >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је контрола оружја и стрељана у питању нису направили ниједну грешку. И ја стојим иза њих“, рекао Гашић током седнице Скупштине Србије на којој се расправља о иницијативи за његову смену, коју је поднео 61 посланик опозиције.
Гашић је посланицима опозиције рекао да они, због посланичког имунитета могу да му кажу шта желе, али да би он највише волео да због тога може да их тужи и питао их је које су они мере предузели када је 2003. убијен премијер Зоран Ђинђић. „Тада сте такође организовали предају оружја и сакупили сте 48.000 комада, а од тога сте 28.000 легализовали. Убили сте главне сведоке тог догађаја, онда је било хапшење свих редом по Белој књизи криминала. Ухапсили сте Легију после више година, а ми сада решавамо убиства у року од 48 сати“, рекао је Гашић.
Нагласио је да неће да дозволи опозицији да прича о полицији на тај начин, и да су се уназад 10 године вршиле редовне контроле поседовања оружја.
Како је рекао, деца могу да буду у стрељанама, у присуству родитеља, па је тако и дечак који је извршио масовно убиство у ОШ „Владислав Рибникар“ могао да улази у стрељану.
„Да ли мислите да можемо да по свим стрељанама у Србији поставимо поллицајце? Дечак је узео пиштољ из сефа свог оца“, констатовао је Гашић.
Истакао је да је полиција у последњих шест месеци склонила са улица много криминалних група. „Беливук, Врачарски клан, Велики балкански клан смо ми хапсили и зато морам да браним све часне полицајце. Зашто нико не спомиње када хапсимо у Румунији, Шпанији, Белгији са Еурополом. Тоне дроге је заплењено, лабораторија уништено. Ухапсили смо Шарића и велики број припадника полиције и БИА који су били у спрези са њима. Али реч је о појединцима, а не о институцијама“, поручио је Гашић.
Што се случаја Јовањица тиче, он је рекао да се у том случају кренуло са нападом на председника Вучића. Како је рекао, судски је утврђено да није имао никакав контакт са Предрагом Колувијом, осим што му је Колувија једном честитао Дан БИА, а он му узвратио да те године не праве прославу.
Додао је да у том случају долазе да сведоче пред суд људи који имају право и да лажу да би сакрили свој криминал.
Говорећи о наводима опозиције да је после масакра у околини Младеновца 600 полицајаца јурило убицу у Малом Орашју и Дубони, Гашић је рекао да полицајци нису напустили крај због уплашених људи.
„Истог тренутка када је идентификован убица, одред Жандармерије је опколио кућу његовог ујака у близини Крагујевца и ту остао целе ноћи до доласка припадника САЈ-а. Оног тренутка када се појавио тамо дат је налог за акцију и ми смо га ухапсили. Да ли је требало да га убијемо, као што сте ви сведоке Ђинђићевог убиства? А наших 600 људи је остало у селима у околини Младеновца, јер нисмо смели да напустимо та села због уплашених људи, јер нико није спавао, светла су била свуда упаљена, а он је могао да се сакрије свуда“, објаснио је Гашић.
Додао је да је убица из Младеновца имао седам кривичних дела, да су пет пута долазили до његовог стана, а да нису могли да уђу. „Пошто је био малолетник, ухапшен али је морао да буде укључен Центар за социјални рад. Полиција је ту да га приведе, није суд“, рекао је министар полиције. Имао је седам кривичних дела.
Он је одбацио и оптужбе опозиционих посланика да намештају тендере за куповину униформи за полицију.
„Задњих седам месеци једини преко којих могу да се купују униформе су Јумко и СДПР, за разлику од вашег времена када су се фаворизовале стране фирме“, рекао је Гашић.
 
Rasprava o Gašićevoj smeni, Brnabić: Koja je njegova odgovornost

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Гашић: Историјски резултат, предато 94.000 комада оружја и 3,2 милиона муниције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.