Нафта поскупела на 91 долар по барелу уочи састанка ОПЕК+

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Okt.2022, 08:01

Нафта поскупела на 91 долар по барелу уочи састанка ОПЕК+

Цене нафте су ојачале данас услед очекивања да би група ОПЕК+ могла да се договори на састанку ове недеље о великом смањењу производње, а снажна поражња и најава даљих санкција на руску нафту такође су пружиле подршку ценама „црног злата“. Фото: Unsplash/David Thielen Европска нафте Брент >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је скочила за 2,66 посто у односу на понедељак, на 91,24 долара за барел, према последњим подацима са портала оилприце.цом, који прати цене у реалном времену, док је америчка WTI нафта поскупела за 2,56 процената на 85,77 долара по барелу.
Очекује се да ће Организација земаља извозница нафте (ОПЕК) и њени савезници, алијанса позната као ОПЕК+, срезати производњу за више од милион барела дневно на свом сутрашњем састанку, првом који ће уместо онлајн бити одржан уз физичко присуство делегата, наводи Ројтерс позивајући се на изворе у ОПЕК-у.
Поједине чланице би могле добровољно да смање пумпања поврх тога, што би значило да ће ово бити највеће резање производње нафте од почетка корона пандемије, рекли су извори из ОПЕК-а.
„Очекујемо да ће бити направљен знатан рез, који не само да ће заоштрити ситуацију с физичком понудом нафте, вец ће послати важан сигнал тржишту“, наводи компанија Фич Солушенс.
Кувајтски министар за нафту рекао је да ће ОПЕК+ донети одговарајућу одлуку која ће гарантовати снабдевање енергијом и бити у функцији интереса и произвођача и потрошача.
Sud u Moskvi novčano kaznio TikTok i Tvič

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нафта поскупела на 91 долар по барелу уочи састанка ОПЕК+ се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.