Око 900 тона литијумских батерија запаљено у фабрици у Француској

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Feb.2024, 20:12

Око 900 тона литијумских батерија запаљено у фабрици у Француској

Око 900 тона литијумских батерија запалило се у фабрици за рециклажу батерија на југу Француске, саопштиле су данас власти.
Пожар је избио у суботу у складишту које се налази у власништву француске групе за рециклажу СНАМ у Вивијезу, северно од Тулуза, написао је локални одборник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Паскал Мазет на друштвеној мрежи X. Фото: Танјуг/AP Photo/John Locher Како је за телевизију БФМ рекао локални званичник у префектури Авеирон која укључује Вивијез, нема опасност за људе који живе у близини.
На лицу места било је до 70 ватрогасаца који су се борили да пожар ставе под контролу, објавио је лист Монд, док су француски медији пренели слике густог дима над фабриком за рециклажу.
Префектура је у саопштењу које је издала током ноћи навела да је ватра под контролом, и да се очекује да ће ускоро бити угашена.
СНАМ није одговорио Ројтерсу на захтев за коментар о инциденту.
Међутим, на сајту СНАМ у делу који се односи на безбедност стоји да би у случају вец́ег пожара, због производа који се налазе у тој фабрици, вероватно дошло до емисије кадмијума кроз испарења.
Кадмијум је веома токсичан и опасан по животну средину, али на сајту француске групе за рециклажу пише да, с обзиром на окружење у којем се фабрика налази и начина на који се токсична испарења понашају, он не би требало да представља непосредан ризик по здравље становника, наводи Ројтерс.
Francuzi isporučuju Ukrajini dronove kamikaze

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Око 900 тона литијумских батерија запаљено у фабрици у Француској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.