Лавров и Ли Хуи завршили састанак, разговори о Украјини трајали 90 минута

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Maj.2023, 16:18

Лавров и Ли Хуи завршили састанак, разговори о Украјини трајали 90 минута

Кинески специјални представник за евроазијска питања Ли Хуи напустио је зграду руског министарства спољних послова након разговора са министром спољних послова Сергејем Лавровом, преноси ТАСС. Фото: Танјуг/Russian Foreign Ministry Press Service via AP Ли и Лавров су 90 минута разговарали о рат >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Украјини, а кинески дипломата није давао изјаве непосредно после састанка.
Руско министарство спољних послова претходно је саопштило да се очекује да ће кинески специјални изасланик разговарати и са замеником руског министра спољних послова Михаилом Галужином.
Посета Москви је део европске турнеје кинеске дипломатске делегације у циљу решавања украјинског сукоба, навела је руска агенција.
Пре Русије Ли Хуи је посетио Украјину, Пољску, Француску, Немачку и Белгију, где је разговарао о мировној иницијативи Пекинга за политичко решење кризе у Украјини.
У фебруару су кинеске власти предложиле сопствени план за решавање сукоба између Москве и Кијева од 12 тачака, укључујући позиве на прекид ватре, поштовање легитимниһ интереса свиһ земаља у области безбедности и решење һуманитарне кризе у Украјини.
Moskva: Međunarodna zajednica će morati da traži alternativu Sporazumu o žitu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров и Ли Хуи завршили састанак, разговори о Украјини трајали 90 минута се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.