ЕУ: Увоз нафте из Русије у марту пао за 90 одсто, на 1,4 милиона тона

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 13:31

ЕУ: Увоз нафте из Русије у марту пао за 90 одсто, на 1,4 милиона тона

ЕУ је у марту увезла 1,4 милиона сирове нафте и нафтних деривата из Русије, што је за 90 одсто мање у поређењу са месечним просеком од 2019. до 2022. године који износи 15,2 милиона тона, саопштио је данас Евростат. Фото: Танјуг/Karachi Port Trust via AP Увоз сирове нафте из Русије је пао са 12,4 милиона >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тона у јануару 2022. године на 3,7 милиона тона, колико је забележено у децембру исте године, када су ступиле на снагу западне санкције против Москве.
У 2022. години је забележен пад увоза сирове нафте од 70 одсто, а у марту ове године је он додатно смањен на 1,17 милиона тона. У извештају се наводи да увоз нафте из Русије упркос санкцијама није пао на нулу због изузећа из правила, која дозвољавају ограничени увоз нафте у земље ЕУ под одређеним условима.
Европска комисија (ЕК) је 2022. године посаветовала земље чланице ЕУ да допуне своје залихе нафте за ванредне ситуације на одређени минимални ниво до 31. марта 2023. године, а пет од 10 држава је испунило ту обавезу, наводи Евростат. Земље ЕУ које до краја марта нису допуниле своје залихе су Бугарска, Чешка, Ирска, Литванија и Летонија.
Kineski Hajsens zainteresovan za kupovinu Bošovih fabrika u Rusiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ: Увоз нафте из Русије у марту пао за 90 одсто, на 1,4 милиона тона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.