9 јутарњих навика које ће вам побољшати продуктивност

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 11:31

9 јутарњих навика које ће вам побољшати продуктивност

Оно што радите ујутро поставља тон за остатак вашег дана. Ако су вам јутра ужурбана и пуна криза, изгледно је да ће вам се и остатак дана тако одвијати. Такође, ако сте током своје јутарње рутине успорени и омамљени, вероватно ћете наставити тако да функционишете кад се дан настави. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Треба вам једноставна јутарња рутина којом ћете освојити дан. Фото: Unsplash/Zac Durant Међутим, ако се потрудите да дан започнете на продуктиван, организован и енергичан начин, инерција ће вас носити кроз остатак дана, па ћете бити продуктивнији. Ако се борите с јутарњим стартом, ево 9 навика које би требало да усвојте.
Сваког дана пробудите се у исто време Кад је реч о спавању и буђењу тело тражи рутину. Можда сте у искушењу да на слободан дан дуже спавате, али то има своју цену. Учините ли то, избацићете тело из ритма. Дакле, кад год је то могуће, покушајте да се пробудите у исто време сваког јутра, или барем не одступајте за више од сат времена.
Поједите богат доручак пун протеина Сви знају за важност доручка. На жалост, људи су у међувремену почели веровати да је добро појести било какву храну ујутро, и стандарди здравог доручка су изгубљени. Крофне, слатке житарице, плочице и кекси за доручак су препуни шећера и немају прехрамбене вредности. Добар доручак требао би вас држати сатима до ручка, дати вам трајну енергију и помоћи вам с менталном концентрацијом. Опције су практички безграничне, само се потрудите да поједете нешто протеина, масти, влакана и воће или поврће.
Узмите времена за истезање и медитацију Вежба вам даје енергију појачава доток крви у мозак. То јача памћење и фокус. Можда немате времена за свој редовни тренинг ујутро, али можете се неколико минута истезати како би се разбудили и покренули. Наставите на то истезање с неколико минута фокусиране медитације, и кренут ћете у дан с чистом главом и продуктивним ставом.
Током путовања на посао проверите мејлове Наравно, не ако сами возите до посла. Али ако вас неко вози или користите јавни превоз, искористите то време за кореспонденцију. Ако вам дан зависи о текућим догађајима, проверите и вести те друштвене мреже. Тако ћете, кад стигнете на посао, бити спремни за важне задатке.
Пробудите се довољно рано да не морате журити Кад спавате до крајњег тренутка, можда максимизирате тих последњих пола сата сна, али плаћате цену. Имате мање времена за све што треба да обавите кроз јутро. То значи да немате времена да учините ништа опуштајуће пре него изјурите кроз врата. Стога се осећате ужурбано и под стресом. Што је најгоре, тај се осећај може пренети на цели дан.
Запишите неколико циљева за тај дан Ако запишете неколико дефинитивних циљева на којима ћете радити током дана, гарантована вам је продуктивност. Људи без циљева лутају од једног до другог задатка, бавећи се кризама како избију. Што је још горе, допуштају другима да им одређују распоред. Ако запишете три или четири циља, радит ћете са сврхом и постићи много више.
Ако је могуће, изложите се сунчевом светлу Ваше тело користи сунчеву светлост за подешавање унутрашњег сата. Стога, ако се можете да се пробудите у соби изложеној сунцу, будићете се лакше, одморније, и моћи ћете током дана држати корак с продуктивношћу. Наравно, све зависи о годишњем добу, вашем распореду и локацији ваше спаваће собе, али ако можете ово учинити имаћете добре резултате.
Треба вам једноставна јутарња рутина Лепо је искушати нове ствари, али јутро није најбоље време за то. Боље је следити постављену рутину. Једном кад успете у томе, запањићете се колико су вам јутра лагана и како вам остаје више енергије за остатак дана. Све што можете, поједноставите. Припремите одећу, програмирајте кувало за кафу унапред, спакујте ручак и доручак увече, само да вам јутро прође једноставније.
Причекајте до прве шоље кафе Кофеин је сјајна ствари, и требате максимизирати његову учинковитост. Немојте пити кафу чим устанете из кревета. Прво, то вас може потстакнути да прескочите доручак. Друго, док стигнете до посла, учинак те прве шоље кафе ће већ попустити. Бићете продуктивнији ако кафу попијете тек за радним столом, или путем до посла.
Da li ližete poklopac od jogurta? Koliko je bezbedna ova navika?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак 9 јутарњих навика које ће вам побољшати продуктивност се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.