Вучић: Прикупљен 9.401 комад наоружања

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Maj.2023, 11:45

Вучић: Прикупљен 9.401 комад наоружања

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је до сада, у акцији прикупљања легалног и нелегалног оружја, прикупљен 9.401 комад наоружања, више од 400.000 комада муниције и 884 експлозивних средстава, од чега 711 бомби и зоља. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Он је на конференцији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за новинаре након састанка са специјалним изаслаником ЕУ Мирославом Лајчаком рекао да је то много више оружја него што је прикупљено 2015., 2016., 2017. и 2020. године.
„Верујемо да ће ово бити најуспешнија акција, дугорочна и нећемо стати на њој. Хвала на поверењу грађанима“, рекао је Вучић.
Он је истакао да је приликом предаје оружја било и инцидената, у смислу заосталих метака у цеви, али да није било последица.
„Зато је важно да када видите 10.000 цеви знате да је то корак напред ка безбедности деце. Не испаљује пиштољ метак већ човек, али ако нема пиштољ, зло у глави не може да нашкоди. Поносан сам на то што смо учинили, молим грађане да наставе, нико неће имати последице, а онда ћемо ићи у складу са мерама које смо донели“, рекао је он.
Počeo sastanak Vučića i Lajčaka u Predsedništvu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Прикупљен 9.401 комад наоружања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.