Грађани предали више од 9.400 комада оружја и 400.000 комада муниције

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 12:30

Грађани предали више од 9.400 комада оружја и 400.000 комада муниције

Протеклих дана грађани су МУП-у предали 9.401 комад оружја, око 400.000 комада муниције, као и 884 комада минско-експлозивних средстава, изјавила је данас Бојана Отовић Пјановић из Службе за сузбијање криминала МУП-а Србије и још једном позвала грађане који желе да се ослободе оружја >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << које имају да га предају МУП-у. Фото: Министарство унутрашњих послова
Она је за Танјуг рекла да је међу грађанима који су предали оружје, доста и оних који су оружје легално поседовали.

Отовић Пјановић је истакла да грађани који су нелегално држали оружје а сада га предају неће одговарати.
„Након свих мера које је Влада Србије наложила ресорним министарствима, па и МУП-у и које се односе и на измене и допуне Закона о оружју и муницији, министар унутрашњих послова искористио је своје легитимно законско право да у циљу очувања безбедности и заштите интереса грађана и очувања јавног реда и мира може да донесе наредбу за спровођење поступка легализације.
Сам појам легализације каже да сваки грађанин може да се ослободи оружја без доказивања порекла и без кривично-правне и прекршајне одговорности“, објаснила је она.
Вучић о предстојећем скупу странака на власти

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грађани предали више од 9.400 комада оружја и 400.000 комада муниције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.