Лоши дани за Нинтендо, профит у фискалној години пао за 9,4 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 14:39

Лоши дани за Нинтендо, профит у фискалној години пао за 9,4 одсто

Чувени јапански произвођач видео игрица Нинтендо саопштио је данас да је нето профит ове компаније у фискалној години до марта 2023. опао за 9,4 одсто у односу на претходну фискалну годину, на 2,9 милијарде евра. Фото: Танјуг/Nintendo and Universal Studios via AP Оперативни профит је у истом периоду >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << опао за 14,9 одсто, на 3,4 милијарде евра, преноси агенција Кјодо.
На лошије резултате је утицала несташица чипова и слабија продаја пред крај прошле године, наводи се у саопштењу јапанске компаније.
Пад продаје је делимично ублажило интересовање за популарне видео игре као што су „Сплатун 3“ и игрице из серијала „Покемон“.
Профит Нинтенда је у паду већ другу фискалну годину заредом, а један од главних узрока је слаба продаја Нинтендове конзоле Свич. Јапански гигант је у протеклој фискалној години продао 17,9 милиона конзола Свич, што је за 22,1 одсто мање него у претходној фискалној години.
Радимо на испитивању и развоју нове конзоле која ће наследити Свич, рекао је председник компаније Нинтендо Шунтаро Фурукава. Дугометражни анимирани филм „Супер Марио браћа“, који тренутно бележи успех на благајнама биоскопа широм света, је заснован на познатој игрици компаније Нинтендо.
Фурукава се нада да ће људи кад погледају филм бити заинтересовани и за игрице јапанске компаније.
Australijski budžet u plusu nakon 15 godina, uskoro će ga pojesti troškovi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лоши дани за Нинтендо, профит у фискалној години пао за 9,4 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.