9 знакова да не пијете довољно воде

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jul.2023, 18:27

9 знакова да не пијете довољно воде

Уношење довољних количина течности од велике је важности за цео организам. Представљамо вам 9 знакова који показују да не уносите довољно воде. Фото: Pexels/Cats Coming У тренутку када осетите жеђ, већ сте дехидрирали.
Зато немојте да чекате последњи тренутак да одете по чашу воде, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << него се побрините да одмах надокнадите изгубљену течност, поготово уколико се бавите неком физичком активношћу.
Сува кожа Још су нас у школи учили да је кожа наш највећи орган. С обзиром на ту чињеницу – треба му и много воде.
Један од првих знакова потпуне дехидрације јесте и исушена и надражена кожа, која може да доведе до озбиљних проблема за цео органиизам. Смањени унос воде значи и смањену могућност да се тело зноји, а самим тим – да избаци и нагомилане токсине.
Сува усна дупља Фото: Pexels/Artem Podrez Сувоћа језика, усана и усне шупљине најочигледнији је знак жеђи. Ако су нам уста сува, тело нам је већ дехидрирало.
Тамнија боја урина Већи унос течности значи и бистрију мокраћу. Ако вам је мокраћа тамније боје, то значи да би требало да узимате више воде.
Не осећате потребу за мокрењем У случају да не осећате потребу за мокрењем, пијете премало воде.
Горушица Само један од знакова превелике количине киселине у желуцу као последице недостатка воде јесте и појава горушице.
Напади глади Не можете да заспите и стално мислите на онај комад торте у фрижидеру? Уколико усред ноћи осетите напад глади, будите сигурни да сте дехидрирали. Наиме, конзумација хране без одговарајуће хидрације успорава метаболизам и подстиче стварање масних залиха на телу. Заборавите торту и радије попијте чашу воде.
Умор Довољно сте спавали, а свеједно осећате умор? Присетите се колико сте чаша воде уопште попили. При недостатку воде у телу, јављају се летаргија и умор.
Фото: Pexels/Ron Lach Суве очи Суве и црвене очи сигуран су знак дехидрације тела. Немогућност влажења очију посебно ће створити проблеме особама које носе контактна сочива.
Трење костију Чак 80 одсто воде садрже хрскавица и дискови. Уколико желите да спречите неугодно трење костију приликом скакања, вежбања и трчања, пијте довољно воде
Kako da vratite organizam i kožu u normalu nakon praznika?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак 9 знакова да не пијете довољно воде се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.