Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 19:49

Председник Вучић: Обилазница се отвара за саобраћај сутра у 9.00

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће део Обилазнице око Београда, од тунела Стражевица до Бубањ Потока бити отворена за саобраћај сутра у 9.00 часова. Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић “Људи ће моћи да виде целу трасу, то је величанствено, прошао сам и хеликоптером >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да то видим“, рекао је Вучић током вожње Обилазницом са представницима медија.
Говорећи о даљим потезима везаним за изградњу обилазнице, он је рекао да је на реду експропријација земљишта.
“Код Винче, Болеча, биће изазов то. Знате како то наши људи раде, кад треба да плате порез на имовину, они плаћају као за пољопривредно земљиште. А онда, кад градиш пут, траже пет пута више пара, зато што је то онда грађевинско земљиште. Сваки метар аутопута је тешко изградити, поготово сада у ери друштвених мрежа“, рекао је Вучић.
Он је додао да ће сутра бити потписан уговор да удружени конзорцијум српских компанија гради Обилазницу око Крагујевца, дугу 20 километара.
“Сутра влада одобрава и потписује се уговор. Тиме много решавате, та обилазница, према Милановцу ће ићи, а јужно излази иза Корићана, па је лево Гружа а десно ка Книћу и Мрчајевцима. Одатле ће да се продужи да би се спојило са Коридором 11“, рекао је он.
Истакао је да ће аутопут Чачак-Краљево бити готов следеће године.
“То су велике ствари. Морамо такође и да чувени “Смајли“ да завршимо, од Вршачког брега, Кикинде, да спојимо мађарску границу на нашој најзападнијој тачки са њима са границом са Румунијом“, истакао је Вучић.
Он је рекао да се на тај начин показује и брига за инвеститоре.
“Лакше је одмах и за њих, више можемо и да развијамо и здравство и социјалне политике, да помогнемо породицама и тако даље. Сви инвеститори желе да буде на потезу Шид-Београд или Нови Сад-Београд.
Додао је и да ће аутопут од Руме до Шапца бити отворен крајем септембра, и да онда, како је рекао, неће бити потребно да се иде кроз Хртковце, већ директно од Шапца до 45 минута вожње.
Vučić se sa predstavnicima medija vozi obilaznicom oko Beograda do Bubanj Potoka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председник Вучић: Обилазница се отвара за саобраћај сутра у 9.00 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.