Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 11:14

Далај Лама прославио 88. рођендан

Далај Лама прославио је данас 88. рођендан, а стотине његових присталица и прогнаних Тибетанаца окупиле су се у његовом индијском седишту на брду у граду Дарамсали. Фото: Танјуг/AP Photo/Ashwini Bhatia Уметници су свирали традиционалне мелодије добродошлице, кад је тибетански духовни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << вођа стигао у свом отвореном покретном комбију да председава прославама у дворишту храма.
„Славимо мој 88. рођендан, али погледајте ме, изгледам као да ми је једва 50“, рекао је Далај Лама смешкајући се, пренео је АП.
Град Дарамсала постао је седиште Далај Ламе откако је побегао са Тибета након неуспеле побуне против кинеске власти 1959. године, Индија сматра Тибет делом Кине, иако је домаћин тибетанским прогнаницима.
Далај Лама негира да је сепаратиста и наводи да се само залаже за суштинску аутономију и заштиту будистичке културе Тибета.
U Prigožinovoj kući u Sankt Peterburgu pronađeno oružje, perike i zlatne poluge

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Далај Лама прославио 88. рођендан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.