Попуст на куповину руске нафте у Индију пао за 87 одсто, на 4 долара по барелу

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 12:46

Попуст на куповину руске нафте у Индију пао за 87 одсто, на 4 долара по барелу

Попуст на куповину руске нафте у Индију за нафтне компаније пао је за 87 одсто, на четири долара по барелу, наводи се у данашњем издању листа Тајмс оф Индија (ТОИ). Фото: Танјуг/Karachi Port Trust via AP На врхунцу, попуст на руску нафту је био између 25 и 30 долара по барелу.
Према подацима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ТОИ, руска нафта сада чини око 40 одсто укупног увоза Индије, док је пре почетка војног сукоба у Украјини њен удео био мањи од 2 одсто.
Један од извора ТОИ сматра да би индијски купци ускоро могли да изгубе попуст на куповину руске нафте.
„Три опскурне агенције доминирају на тржишту отпремања и осигурања руске нафте за Индију. Оне нису повезане са глобалним компанијама, тако да могу да подигну цену овог енергента“, наводи поменути анонимни извор. Он мисли да интереси Индије треба да се заштите кроз „колективно преговарање“, посебно са државним рафинеријама.
„Кина је преплављена руском нафтом и не може више да троши јер њена економија не расте. Индија остаје једини велики купац где потрошња брзо расте, 5-6 одсто годишње. Ову ситуацију треба искористи за будуће послове“, закључио је је извор добрио упознат са овом проблематиком.
Teško do neradne nedelje u trgovinama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Попуст на куповину руске нафте у Индију пао за 87 одсто, на 4 долара по барелу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.