АПР: Привреда лане остварила добитак од 864 милијарде динара,16,3%више него 2021.

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jul.2023, 15:56

АПР: Привреда лане остварила добитак од 864 милијарде динара,16,3%више него 2021.

Привреда Србије је прошле године пословала профитабилно и остварила добитак од 864 милијарде динара, што је 26,3 одсто више него претходне године, наведено је у годишњем извештају о пословању српске привреде у 2022. години, који је објавила Агенција за привреде регистре (АПР). Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << АПР Нето добитак је износио 1,23 милијарде динара, а нето губитак 374.812 милијарди.
Сви сектори осим једног, а реч је о снабдевању струјом и гасом, пословали су профитабилно а највећи добитак остварен је у трговини на велико и мало, 214,91 милијарди динара. Гледано према величини, сви сегменти привредних друштава пословали су позитивно, с тим да су
велика привредна друштва остварила 52,7 одсто укупног добитка привреде.
Што се тиче јавних предузећа, она су лане наставила да послују с губитком и исказала су негативан нето резултат у износу од 74, 773 милијарде динара. Више од петине укупних капацитета привреде ангажовано је у прерађивачкој индустрији, који се највише финансирао задуживањем, те његове укупне обавезе чине 22,2 одсто обавеза привреде.
Посматрано према величини, скоро половину финансијских капацитета привреде ангажовали су велики системи. Годишњи извештај о пословању привреде садржи анализу успешности пословања и финансијског положаја за 108.856 привредних друштава, 1.508 установа и 113.643
предузетника.
Direkcija za robne rezerve počela kupovinu pšenice, cene na berzi porasle

Преузмите андроид апликацију.
Чланак АПР: Привреда лане остварила добитак од 864 милијарде динара,16,3%више него 2021. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.