Приход Епла од априла до јуна пао за један одсто на 81,8 милијарди

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 10:15

Приход Епла од априла до јуна пао за један одсто на 81,8 милијарди

Компанија Епл је објавила резултат за квартал од априла до јуна, из којег произилази да је приход ове компаније међугодишње пао за један одсто, односно на 81,8 милијарди долара. Фото: ТанјугAP/Kathy Willens За Епл поменуто тромесечје представља трећи квартал фискалне године.
Умањена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << (разводњена) зарада по акцији Епла је међугодишње порасла за пет одсто, на 1,26 долара по акцији, како се наводи на сајту ове компаније. „Срећни смо што можемо да обавестимо јавност да смо у овом кварталу забележили рекордан приход у сектору услуга. Имамо преко милијарду претплатника, што је подстакло овај раст“, саопштио је шеф Епла, Тим Кук.
Он је истакао и добру продају ајфона на тржиштима у развоју.
Како наводи Економист, глобални резултати продаје ајфона нису тако сјајни, пошто је приход од њихове продаје годишње пао за 2,4 одсто. Овај сегмент је веома важан за Епл – приходи од продаје ајфона представљају скоро половину прихода америчког технолошког гиганта.
Упркос томе, чист профит Епла је међугодишње порастао за 2,3 одсто јер је број претплатника на дигиталне услуге као што је ајклауд (iCloud) порастао за 150 милиона у последњих 12 месеци.
Indija ograničila uvoz laptopova, računara i tableta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Приход Епла од априла до јуна пао за један одсто на 81,8 милијарди се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.