Касетна муниција Кијеву у пакету војне помоћи САД од 800 милиона долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 14:01

Касетна муниција Кијеву у пакету војне помоћи САД од 800 милиона долара

Најмање шест цивила је погинуло, а пет је повређено данас у руском артиљеријском гранатирању Лимана у Доњецкој области, саопштио је регионални начелник Павло Кириленко. Фото: Танјуг/AP/Iryna Rybakova Кириленко је написао на Телеграму да је погођено стамбено насеље у том малом граду >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и да су оштећени кућа и локал, као и да полиција врши увиђај.

Град Лиман је кључно железничко чвориште на истоку Доњецке области, пренео је Ројтерс. САД ће послати Украјини нови пакет помоћи у оружју у вредности од око 800 милиона долара, који ће укључивати 155 милиона артиљеријских метака, као и побољшану конвенционалну муницију двостурке намене и артиљеријску муницију пречника 105 милиметра, саопштио је подсекретар Пентагона Колин Хал.
У нови пакет укључена је и додатна муниција за системе ПВО “Патриот“ и муниција за ракетне системе високе покретљивости, додатни оклопни транспортери “Страјкер“, прецизна ваздушна муниција, муниција за рушење и системи за уклањање препрека, као и разни резервни делови и оперативна опрема за одржавање.
Претходно је амерички председник Џозеф Бајден одобрио слање касетне муниције Украјини, након једногласне препоруке свог тима за националну безбедност Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да се рат у Украјини мора окончати пре него што НАТО узме у разматрање чланство Кијева у Алијанси.
Бајден ће следеће недеље учествовати на самиту НАТО-а у Литванији, где ће рат Русије и Украјине, као и настојање Кијева да се придружи Северноатлантској алијанси бити једна од кључних тема. Уочи тог путовања, Бајден је у петак интервјуу за CNN рекао да се руска агресија у Украјини мора окончати пре него што Алијанса може да разматра пријем Кијева у своје редове.
„Прекид веза са Кином био би самоубиство за европску привреду“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Касетна муниција Кијеву у пакету војне помоћи САД од 800 милиона долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.