САД шаљу пакет помоћи Украјини у вредности од око 800 милиона долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 10:23

САД шаљу пакет помоћи Украјини у вредности од око 800 милиона долара

САД ће послати нови пакет помоћи у оружју у вредности од око 800 милиона долара, који ће укључивати 155 милиона артиљеријских метака, као и побољшану конвенционалну муницију двостурке намене и артиљеријску муницију пречника 105 милиметра, саопштио је подсекретар Пентагона Колин >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Хал. Фото: Wikimedia Commons/David B. Gleason У нови пакет укључена је и додатна муниција за системе ПВО “Патриот“ и муниција за ракетне системе високе покретљивости, додатни оклопни транспортери “Страјкер“, прецизна ваздушна муниција, муниција за рушење и системи за уклањање препрека, као и разни резервни делови и оперативна опрема за одржавање.
Претходно је амерички председник Џозеф Бајден одобрио слање касетне муниције Украјини, након једногласне препоруке свог тима за националну безбедност.
Саливен је оценио да је то што Русија користи касетну муницију у сукобу “потпуно неприхватљиво по више тачака“, додајући да Русија користи такву муницију за напад на суверену земљу и цивилне циљеве и на тај начин крши међународно право.
“Што је најважније, постоји велика разлика између муниције коју користи Русија и оне коју би САД обезбедиле Кијеву“, рекао је он.
Blinken: Dodik potpisivanjem zakona krši ustav BiH i Dejtonski sporazum

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД шаљу пакет помоћи Украјини у вредности од око 800 милиона долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.