Бритиш стил планира да отпусти око 800 радника

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2023, 19:02

Бритиш стил планира да отпусти око 800 радника

Кинеска компанија Бритиш стил, други по величини произвођач челика у Великој Британији, планира да отпусти око 800 запослених, упркос разговорима са броитанском владом који су у току. Фото: Pixabay/Michael Gaida Та отпуштања односе се на фабрику у Сканторпу на северу Линколншира где је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << седиште компаније, преноси Скај њуз.
До тих отпуштања дошло би због затварања коксних пећи, иако ће у погону остати две високе пећи и други млинови наставити да раде, рекао је извор портала.
Како се наводи, отпуштања би изазвала оштар офговор британске владе, обзиром на помоћ од 300 милиона фунти државне помоћи коју би компанија требало да добије за гаранције за запошљавање у трајању од 10 године.
Прошле недеље, Скај њуз је објавио да ће Бритиш стил и његова конкуренција Тата Стеел морати да гарантују хиљаде радних места до 2033. године у замену за 600 милиона фунти владине подршке за помоћ у декарбонизацији индустрије.
Boing se „oprostio“ od aviona „747“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бритиш стил планира да отпусти око 800 радника се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.