Број жртава земљотреса у Јапану прешао 80, истиче критичних 72 сата

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 12:26

Број жртава земљотреса у Јапану прешао 80, истиче критичних 72 сата

Спасилачки тимови наставили су данас потрагу за несталима у централном Јапану након разорног земљотреса од 1. јануара, а број погинулих данас се повећао на више од 80. Фото: Танјуг/Kyodo News via AP Око 80 људи се води као нестало.
Јапански премијер Фумио Кишида затражио је да се уложе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << максимални напори да се спаси што више живота у првих 72 сата након земљотреса јачине 7,6 степени, јер после 72 сата шанса за преживљавање жртава опада драстично, пренео је Кјодо.
Влада планира да искористи око 28 милиона долара из резервног фонда да појача спасилачке напоре након што се број војника који учествује у спасавању удвостручио и сада износи 4.600. Обим штете још није познат због оштећених путева и прекида комуникација у префектури Ишикава.
Верује се да је велики број људи и даље затрпан у рушевинама града Ваџима, где је главну пијацу захватио велики пожар.
Око 750 људи је заглављено у областима као што су Ваџима и Сузу, као и на путевима који воде ка најтеже погођеним областима.
У среду се појавила забринутост да би киша могла да изазове клизишта у областима погођеним земљотресом. Око 34.000 људи у Ишикави су и данас у евакуационим центрима.
Према подацима централне владе, најмање 200 зграда је оштећено или је потпуно срушено.
У луци Ваџима, таласи цунамија су били најмање 1,2 метра високи.
Kćerka Kim Džong Una, Džu-ae, najverovatnije njegova naslednica

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Број жртава земљотреса у Јапану прешао 80, истиче критичних 72 сата се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.