САД: Више од 80 одсто запослених жели четвородневну радну недељу

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Avg.2023, 14:54

САД: Више од 80 одсто запослених жели четвородневну радну недељу

Велика већина запослених на пуно радно време, односно 81 одсто анкетираних, жели четвородневну радну недељу, показало је најновије истраживање њујоршке финансијске компаније Бенкрејт (Банкрате).
Фото: Танјуг/Stephen Lam/San Francisco Chronicle via AP Како преноси ЦНБЦ, 89 одсто запослених који >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << желе четвородневну радну недељу је спремно и на жртве и одрицања како би остварила овај циљ.
Више од половине, тачније 54 одсто радника је спремно да ради већи број сати, а 37 одсто запослених је спремно да због краће радне недеље промени посао или чак област рада. Више од 27 одсто анкетираних би због остварења своје жеље чешће радило из канцеларије, а запослени су спремни и да раде ван радног времена – 23 одсто, да раде посао за који су мање заинтересовани – 17 одсто, одрекну се неколико дана одмора – 16 одсто, а 10 одсто испитаника би пристало и на нижу плату или назадовање у каријери.
Резултати јулског истраживања у коме је учесвовало 2.367 особа је показало да радници не желе да се врате на модел рада пре пандемије вируса корона. „Хибридни модел рада, који комбинује рад на даљину са радом из канцеларије је постао нови стандард“, рекла је главна економистиња компаније ЗипРекрутер, Џулија Полак.
Francuska: Ekonomska aktivnost u avgustu i dalje slaba

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Више од 80 одсто запослених жели четвородневну радну недељу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.