Путин: Више од 80 одсто трговине између Русије и Кине у рубљама и јуанима

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jul.2023, 14:14

Путин: Више од 80 одсто трговине између Русије и Кине у рубљама и јуанима

Председник Русије Владимир Путин данас је, током самита Шангајске организације за сарадњу (ШОС), изјавио да се више од 80 одсто трговине између Русије и Кине одвија у рубљама и јуанима. Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Он је додао да је трговина Русије са државама чланицама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ШОС-а прошле године порасла за више од 33 одсто, достигавши рекордних 241,3 милијарде евра, преносе РИА Новости.
Кинески председник Си Ђинпинг позвао је данас на састанку ШОС-а чланице ове организације да више међусобно тргују у националним валутама.
У Њу Делхију се данас у виртуелном формату одржава 23. Самит Савета шефова држава ШОС-а, на коме је Иран постао нови члан те организације.
Државе чланице ове организације ће током самита озваничити меморандум о намерама да се Белорусија придружи ШОС-у, преноси Комерсант.
У овом тренутку, чланице ШОС-а су Русија, Индија, Казахстан, Киргистан, Кина, Пакистан, Таџикистан и Узбекистан.
Lukašenko: Veliki otadžbinski rat naučio Beloruse da cene život

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Више од 80 одсто трговине између Русије и Кине у рубљама и јуанима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.