Лабовић: Преко 80 посто капацитета попуњено за првомајске празнике

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 10:50

Лабовић: Преко 80 посто капацитета попуњено за првомајске празнике

Више од 80 посто капацитета је попуњено, тако да позивамо оне који већ нису одабрали неку дестинацију за првомајске празнике да има још мало времена да то учине, рекла је директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић. Фото: Wikimedia Commons/Olja Simović Према њеним речима за првомајске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << празнике потражња је заиста велика. “Морам да напоменем и да је за Ускршње празнике попуњеност капацитета била заиста добра, а сада за првомајске празнике према информацијама које ми имамо и са других дестинација, не само из Београда, у овом тренутку, по резервацијама више од 80 посто капацитета је попуњено“, изјавила је Лабовић и додала да инострани туристи на првом месту траже смештај у Београду, Новом Саду, Нишу, Суботици и Крагујевцу.
Како је рекла, када су домаћи туристи у питању на првом месту је потражња за бањским смештајним капацитетима и за одмором на планинама односно за руралним туризмом и активним боравком и одмором у природи.
“Позивамо оне који већ нису одабрали неку дестинацију за првомајске празнике да има још мало времена да то учине“, изјавила је Лабовић.
У Србији је у марту ове године у односу на март 2022. број долазака туриста био већи је за 19,0 одсто, а број ноћења за 14,7 процената, према подацима Републичког завода за статистику, а број ноћења домаћих туриста порастао је за 8,5 одсто, а страних за 22,7 процената. Од бања у првом тромесечју 2023. године најпосећеније су биле Врњачка Бања и Сокобања, од планинских центара Златибор и Копаоник, док су од осталих места били најпосећенији Београд и Нови Сад.
Karte za „Gold gondolu“ dostupne na platformi „Visit Serbia“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лабовић: Преко 80 посто капацитета попуњено за првомајске празнике се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.