Цена нафте Брент у Лондону пала на испод 80 долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Mar.2023, 17:05

Цена нафте Брент у Лондону пала на испод 80 долара

Цена нафте у Лондону пала је испод 80 долара по барелу први пут од почетка фебруара, након колапса банке Силицијумске долине који је унео додатне турбуленције на тржиштима енергената. Фото: Pixabay/SatyaPrem Блумберг наводи да америчке власти журе да ојачају поверење у банкарски систем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и спрече да се криза прелије и на друге банке, док је група Голдмен Сакс одустала од позива на повећање каматне стопе Федералних резерви следеће недеље због постојећих турбуленција.
“Ризик од рецесије у САД је повећан због ових дешавања“, рекао је шеф робне стратегије у Сако Банк Оле Хансен.
Многи ананлитичари тржишта су још увек оптимистични у погледу дугорочних изгледа, а саудијскиа нафтна компанија Арамко предвиђа да ће потрошња вероватно достићи рекорд од 102 милиона барела дневно до краја 2023.
Трговци су су улагали велики новац у осигурање, уз минималне опције зараде, јер је колапс СВБ-а навео многе да се заштите од ризика од пада цене нафте.
Месечни извештаји Организације земаља извозница нафте (ОПЕК) и Међународне агенције за енергију, који би требало да буду објављени ове недеље, ће дати више назнака о изгледима за понуду и потражњу нафте, преноси агенција.
Због штрајка нема одлазних летова са аеродрома у Берлину, Хамбургу и Бремену

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Цена нафте Брент у Лондону пала на испод 80 долара се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.