Аустрија: Попуњеност складишта гаса достигла 80 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 11:46

Аустрија: Попуњеност складишта гаса достигла 80 одсто

Попуњеност складишта гаса у Аустрији је тренутно 80,37 одсто, чиме је постигнут раније утврђени циљ, и то месец дана раније него што се предвиђало, саопштило је данас Министарство енергетике. Фото: Pexels/Tom Fisk Пошто Русија и даље доставља гас, наставља се складиштење па је циљ да до >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 1. новембра стратешка резерва достигне ниво од 20 тераватсати гаса.
Аустрија има, у односу на своју привреду, веома велика складишта гаса, и ако су готово попуњена, она покривају годишњу потребу гаса.
Стратешке резерве гаса износе седам тераватсати, али због ситуације резерва треба да буде повећана на 20 тераватсати.
Складишта ОМВ-а су попуњена 97 одсто. „Предузели смо све да би напунили наша велика складишта и обезбедили сигурност снабдевања. Данас можемо рећи да смо добро припремљени. Попуњеност наших складишта је 80 одсто и даље их пунимо“, истакао је аустријски канцелар Карл Нехамер у саопштењу.
Он је подвукао да Аустрија неће дозволити да је Русија уцењује и нагласио да се смањује зависност, како би се повратила независност.
Министарка енергетике Леоноре Гевеслер указала је да Аустрија мора смањити овисност од руског гаса.
„Иако Аустрија има добро попуњена складишта за зиму ситуација остаје критична јер Русија није поуздан партнер“, подвукла је она.
Pun „Panini“ album može da košta i do 1.000 evra

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Аустрија: Попуњеност складишта гаса достигла 80 одсто се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.