Немачке компаније запошљавају у Србији више од 80.000 радника

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Sep.2023, 07:55

Немачке компаније запошљавају у Србији више од 80.000 радника

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић састао се са државном секретарком Савезног министарства за рад и социјална питања СР Немачке Анет Краме, на којем су потврђени партнерски односи два министарства, као и две земље. Фото: Танјуг/Министарство >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за рад и запошљавање Селаковић је указао да из године у годину расте број немачких компанија у Србији, који данас запошлјавају више од 80.000 радника, наведено је у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
Министар је подсетио на то да је Србија остварила позитивне економске резултате у времену пандемије Ковида, као и сложене безбедносне ситуације у Европи, захваљујући одговорној финансијској политици и мерама које је предузимала и предузима Влада Србије.
Селаковић и државна секретарка Краме су истакли да је процес еворинтеграција и приступање Србије ЕУ, најзначајнија област сарадње, у којој је Немачка подршка од великог значаја, наведено је у саопштењу.
Anketa RZS: U Srbiji u II kvartalu zaposlenih 2,87 miliona, nezaposlenih 306.600

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачке компаније запошљавају у Србији више од 80.000 радника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.