Велика Британија: Годишња стопа инфлације у априлу пала на 8,7 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 10:45

Велика Британија: Годишња стопа инфлације у априлу пала на 8,7 одсто

Годишња стопа инфлације у Великој Британији је у априлу износила 8,7 одсто, саопштио је данас британски Национални завод за статистику (ОНС). Фото: Танјуг/AP Photo/Frank Augstein Инфлација је пала са мартовских 10,1 одсто, али тржишта су очекивала да ће она бити још мања, на нивоу од 8,2 одсто.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Главни разлог за месечни пад стопе инфлације је спорији раст цена електричне енергије, природног гаса и других горива, наводи се на сајту ОНС.
Оне су у априлу порасле за 24,3 одсто на годишњем нивоу, док је у марту забележен раст цена ових производа од 85,6 одсто.
Цене хране и безалкохолних пића су у априлу порасле за 19,0 одсто, што је веома близу мартовском резултату, када је забележен рекордни раст цена од 19,1 одсто. Фото: Танјуг/AP Photo/Frank Augstein Годишња стопа базне инфлације у Великој Британији је у априлу порасла на 6,8 одсто са мартовских 6,2 одсто.
Тржишта су и овог пута биле превише оптимистична, пошто су очекивала да ће априлска базна инфлације остати на мартовском нивоу од 6,2 одсто.
Zemlja porekla obavezna na velikom broju proizvoda

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Велика Британија: Годишња стопа инфлације у априлу пала на 8,7 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.