Кинески судови процесуирали 8,3 милиона људи за пет година

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Maj.2023, 10:25

Кинески судови процесуирали 8,3 милиона људи за пет година

Кинески судови су процесуирали 8,3 милиона људи у пет година до 2022. године, што је повећање од 12 одсто у односу на претходни период. Такође је за скоро 20 одсто повећан број жалби против судских пресуда. Фото: Unsplash/tingeyinjurylawfirm Одлазећи директор кинеског Врховног народног тужилаштва >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Џанг Јун, рекао је да је гоњење за насилне злочине смањено за 31,7 одсто, док је кривично гоњење за кривична дела на интернету, као што су коцкање, превара и ширење непристојних материјала, порасло за 43,3 процента.
У претходном извештају наведено је да је између 2018. и 2022. било 1.400 кривичних гоњења за дела из области националне безбедности, али то није поменуто у званичном извештају о раду, преноси Гардијан.
За време председника Си Ђинпинга, кинеске власти су повећале фокус на наводне злочине против националне и јавне безбедности, за шта се често таргетирају дисиденти, демонстранти и адвокати за људска права. Овог месеца ступиле су на снагу нове измене и допуне закона против шпијунаже, које су прошириле њихов делокруг на начин који би, према оцени правних стручњака, додатно могао да повећа ризик за стране појединце и организације које делују у земљи.
Sudan: Dogovoreno produženje sporazuma o prekidu vatre

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кинески судови процесуирали 8,3 милиона људи за пет година се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.