Акције Мајкрософта порасле за 8,3 одсто захваљујући вештачкој интелигенцији

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 14:54

Акције Мајкрософта порасле за 8,3 одсто захваљујући вештачкој интелигенцији

Акције компаније Мајкрсофт порасле су за 8,3 одсто захваљујући производима вештачке интелигенције, који су највише стимулисали повећању прихода. Фото: Танјуг/АP Photo/Rick Rycroft Компанија са седиштем у Вашингтону надмашила је кварталне приходе и профит, вођен растом пословања у области >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << развоја система клауда (цлоуд) и пакета офис софтвера (МС Оффице), наводи Гардијан.
Компанија је прогнозирала да ће приходи у њеним главним сегментима у текућем кварталу бити изједначени или премашити циљеве Вол Стрита.
Акције су порасле за 8,3 одсто након трговања на тржишту, после објављивања извештаја ове технолошке компаније, а профит у трећем кварталу фискалне године износио је 2,45 долара по акцији. Цена акција је била изнад очекивања Вол Стрита од 2,23 долара, према подацима из Рефинитива, а порасле су 10 одсто у односу на исти квартал прошле године.
У редовном трговању, страховања у вези зараде су Мајкрсофта смањила за 2,2 одсто, што га је учинило највећим оптерећењем за индекс С&П 500 у уторак, пре објављивања извештаја.
Приход је у марту, односно на крају првог квартала, порастао за седам одсто, односно на 52,9 милијарди долара, што је мало изнад процене аналитичара од 51,02 милијарде долара. Већина Мајкрософтових прихода и даље долази од продаје софтвера и услуга које садрже системе клауда.
Компанија је ове године привукла пажњу својим партнерством са компанијом „OpenAI„, ствараоце ChatGPT, и побољшањем претраживача Бинг са технологијом вештачке интелигенције.
Мајкрсофт је саопштио да је раст пославања његовог клауд система „Азуре“ у последњем кварталу износио 27 одсто, што је надмашило очекивање аналитичара за раст од 26,6 одсто. Извршни директор Мајклсофта Сатја Надела је рекао инвеститорима на конференцијском позиву да компаније имају више од 2.500 сервисних корисника система Азуре-ОпенАИ, као и да функције на бази вештачке интелигенције су у широком спектру производа.
Претраживач Бинг био је другопласирани у односу на Гугл претраживач, а дневно има више од 100 милиона корисника. Бинг је забележио пораст од када има додате функције вештачке интелигенције.
Мајкрсофт предвиђа да ће приход у сегменту вештачке интелигенције и клауда, у четвртом кварталу износити од 23,6 до 23,9 милијарди долара, што је близу просечним циљем Вол Стрита од 23,8 милијарде долара, према подацима из Рефинитива.
Stelantis u SAD planira ukidanje 3.500 radnih mesta plaćenih po satu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Акције Мајкрософта порасле за 8,3 одсто захваљујући вештачкој интелигенцији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.