Влада Србије донела одлуку – 8. јануар нерадни дан

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 17:34

Влада Србије донела одлуку – 8. јануар нерадни дан

На иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића, Влада Србије усвојила је на данашњој седници закључак којим се препоручује послодавцима у Републици Србији да запосленима омогуће да не раде на други дан Божића ‒ 8. јануара 2024. године. Фото: Влада Србије Истим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << закључком препоручује се послодавцима да запосленима који 8. јануара 2024. године раде, обезбеде права која припадају запосленом за рад на дан празника који је нерадан дан.
Подсетимо, Председник Србије Александар Вучић је у обраћању јавности у недељу 31. децембра 2023. најавио могућност да и 8. јануар буде нерадан. Према постојећем закону, у Републици Србији има 12 нерадних дана, а увек има простора за још један јер „ионако тад нико не ради“, како је објаснио председник.
Који све државни празници нас чекају у 2024. години После новогодишњих и божићних празника, први нерадни дани за запослене у Србији долазе за Дан државности 15. и 16. фебруара, што ове године пада у четвртак и петак. Затим, до пролећа нема никаквих државних празника.
Онда долази Празник рада који се празнује 1. и 2. маја. Затим следе васкршњи празници од 3. до 6. априла те би онда могло да се споји и до 6 нерадних дана.
Након тога први државни празник који се обележава нерадно је Дан примирја 11. новембра 2024.
Припадници исламске заједнице имају слободан дан Првог дана Курбанског бајрама 16. јуна. Припадници јеврејске заједнице 12. октобар, када се обележава Јом Кипур.
Vučević: Služenje vojnog roka biće korisno za društvo, ne spremamo se za ratove

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Влада Србије донела одлуку – 8. јануар нерадни дан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.