Зеленски потписао закон, Украјина ће славити Дан победе 8. маја

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jun.2023, 17:45

Зеленски потписао закон, Украјина ће славити Дан победе 8. маја

Председник Украјине Володимир зеленски потписао је данас закон којим ће се прослава Дана победе померити са 9. на 8. мај, наводи се на сајту украјинског парламента. Фото: Танјуг/Yves Herman/Pool via AP У информацији о предлогу закона на сајту украјинског парламента наведено је да је враћен, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али уз потпис председника 12. јуна, пренео је ТАСС.
Украјина је победу над нацистима у Другом светском рату славила 9. маја, а 8. маја Кијев слави Дан сећања и помирења.
Ове промене је одобрила украјинска Врховна рада 2015. године, као део имплементације декомунизације, односно, уклањања елементата из бившег комунистичког система у бившим совјетским републикама.
Putin: Dan Rusije potvrđuje jedinstvo višenacionalnog naroda

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски потписао закон, Украјина ће славити Дан победе 8. маја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.