Грчка: Највише падавина у Пилиону икада, 754 милиметара по метру квадратном

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Sep.2023, 10:40

Грчка: Највише падавина у Пилиону икада, 754 милиметара по метру квадратном

У области Пилион у југоисточном делу Тесалије у централној Грчкој, забележена је највећа количина падавина икада за 24 сата од када су почела мерења и износи више од 754 милиметра кише по метру квадратном. Фото: Танјуг/AP Photo/Thodoris Nikolaou Метеоролози су рекли да је та количина падавина >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << забележена од поноћи између понедељка и уторка до 20.45 сати тога дана у селу Загора, објавио је „Катимерини“.
Досадашњи рекорд дневних падавина, према подацима Националне опсерваторије Атине, држало је село Макриница, такође на Пилиону, са 417 милиметара 10. децембра 2009. године. „Оно што се дешава у Тесалији је изузетно екстремна појава, како по обиму и интензитету падавина, тако и по трајању“, рекао је за „Катимерини“ директор истраживања у Атинској опсерваторији Костас Лагувардос.
Претходно је саопштено да је један мушкарац погинуо у поплавама у Волосу, у централној Грчкој, након што је олуја „Данијел“ погодила Тесалију. Обилне падавине донеле су проблеме и Солуну, Лариси, као и на острву Скијатос.
Džaišankar: Odsustvo Putina i Sija sa samita G20 nema nikakve veze sa Indijom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грчка: Највише падавина у Пилиону икада, 754 милиметара по метру квадратном се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.