Хонда повлачи 750.000 возила због ваздушних јастука

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 09:43

Хонда повлачи 750.000 возила због ваздушних јастука

Јапанска компанија „Хонда” саопштила је да повлачи на поправку око 750.000 возила у САД, произведених од 2020, због квара на системима ваздушних јастука. Фото: Unsplash/emrecan_arik Национална управа за безбедност саобраћаја на ауто-путевима истакла је да би сензори тежине сувозачевог седишта, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који би требало да буду замењени, могли да пукну и доведу до кратког споја, након чега не би успели да потисну ваздушне јастуке као што је предвиђено, пренео је Ројтерс.
Ревизија се односи на одређена возила модела „хонда пилот”, „акорд” и „сивик”, која су произведена између 2020. и 2022, као и на још нека возила за то тржиште која су произведена 2020. и 2021.
Јапанска компанија истакла је да има 3.834 захтева на основу гаранције и додаје да није било извештаја о повредама или смртним исходима у вези са захтевима за повлачење возила на поправку од јуна 2020. Хонда је, објашњавајући како је квар можда настао, навела да је „након што је природна катастрофа погодила производни погон подизвођача, добављач привремено променио основни материјал на штампаној плочи сензора”.
Компанија је додала да би алтернативни материјал, који је потом коришћен, могао да доведе до додатног оптерећења на плочи.
„Тојота” је прошлог децембра повукла 1,12 милиона возила широм света, јер би кратак спој у сензору могао да доведе до тога да ваздушни јастуци не буду активирани како је дизајнирано, подсетила је агенција.
I Maserati će praviti električne automobile

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хонда повлачи 750.000 возила због ваздушних јастука се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.