Вучић: За годину дана од БГ до Суботице за 75 минута, то су велике промене

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Dec.2023, 14:50

Вучић: За годину дана од БГ до Суботице за 75 минута, то су велике промене

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће грађани, када буде отворена брза пруга од Београда до Суботице, за годину дана, моћи да стигну возом за само 75 минута до Суботице, а када Мађари заврше своју деоницу, до Будимпеште за само два сата и 40 минута. Фото: Танјуг/Раде >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Прелић „Ово су велике промене за грађане Србије, за нашу земљу у целини“, истакао је Вучић у свом обраћању након обиласка завршних радова на изградњи железничког вијадукта код Врбаса.
Рекао је да данас није могуће доћи од центра Београда до центра Суботице за мање од два сата.
Када буде готова цела брза пруга то ће моћи за само сат и 15 минута и то на најудобнији и налепши начин – возом.
„Одмах да кажем да пре него што нам стигну додатни возови, а то је у марту 2025. године, имаћемо ту линију од децембра 2024. до марта на сваких сат времена. Један воз који иде сат и 15 минута и други који иде сат и по који стаје у станицама. Од маја имаћемо много чешће те возове на линији Београд-Суботица, а верујемо од марта 2026. да ћемо имати тако чешће возове од Београда до Будимпеште“, навео је Вучић.
Истакао је да су то невероватне промене у Србији и изразио уверење да ћемо моћи да привучемо још много више туриста.
Vučić obilazi završne radove na vijaduktu kod Vrbasa na brzoj pruzi NS-Subotica

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: За годину дана од БГ до Суботице за 75 минута, то су велике промене се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.