УН: Око 75 одсто житеља Газе принуђено да напусти домове

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Dec.2023, 14:50

УН: Око 75 одсто житеља Газе принуђено да напусти домове

Канцеларија Уједињених нација за координацију хуманитарних послова саопштила је да је процењено да је око 1.8 милиона људи у Појасу Газе интерно расељено, од укупно 2.2 милиона становника. Фото: Танјуг/AP Photo/John Minchillo, File Из Канцеларије је додато да је “ изазов доћи до тачног броја“ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << расељених будући да је тешко пратити оне који су били присиљени да побегну и обрачунати укупан број оних који су се вратили кућама током привременог прекида ватре, преноси BBC.
На почетку сукоба, Израел је издао наређење Палестинцима на северу Газе да се евакуишу на југ, што је учинило на стотине хиљада становника, док је након окончања примирја у петак стигло ново упозорење становницима источних области око Кан Јуниса да се изместе даље на југ.
 
Makron: Izraelski plan da se zauvek eliminiše Hamas rizikuje deceniju rata

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак УН: Око 75 одсто житеља Газе принуђено да напусти домове се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.