Вучић: Аристон долази у Ниш, уложиће 75 милиона евра у нову фабрику (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Okt.2023, 13:41

Вучић: Аристон долази у Ниш, уложиће 75 милиона евра у нову фабрику (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић објавио је данас да ће велика италијанска компанија Аристон отворити фабрику у Нишу, у коју ће уложити 75 милиона евра. Фото: PrtSc/Instagram/buducnostsrbijeav „Данас имамо добре вести, као што смо се надали, да ћемо моћи да их саопштимо људима у Нишу, али и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за целу Србију. Завршили смо разговор са представницима компаније Аристон, једном од најмоћнијих италијанских компанија за грејне системе и за бојлере, који су једну малу фабрику израдили у Свилајнцу, а сада праве велику инвестицију за Ниш“, рекао је Вучић у видео поруци објављеној на инстаграму.
Вучић је пренео да ће Аристон уложити 75 милиона евра у фабрику и истакао да је то само почетак.
„Јер ми се надамо и данас смо са Паолом Мерлонијем о томе разговарали, да долазе и Р&Д центри и све друго што ће додатно да запошљава Нишлије, а од 2025. године биће преко 300 запослених“, навео је председник.
Нагласио је да је то десета фабрика у Нишу и додао ће бити веома важна за даљи напредак и развој Ниша, заједно са развојем саобраћајне инфраструктуре, која ће омогућити довођење нових инвестиција, нових великих и значајних компанија.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)


„И пошто је десета фабрика, могу да кажем да смо доста тога урадили, али ћемо да наставимо још снажније, још јаче. Србија не сме да стане“, поручио је Вучић.
Вучић је у објави на инстаграму навео имена свих 10 нових фабрика у Нишу, укључујући и Аристон, а то су: Johson electric, Aster tekstil, Leoni, Zumtobel, Spintec, Xingyu, Integrated Micro-Eletronics, Yusei, Palfinger i Ariston.
Vučić: Za sedam dana počinje izgradnja pruge Niš – Dimitrovgrad

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Аристон долази у Ниш, уложиће 75 милиона евра у нову фабрику (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.