Још 75 камиона са хуманитарном помоћи стигло на прелаз Рафа ка Гази

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Okt.2023, 16:29

Још 75 камиона са хуманитарном помоћи стигло на прелаз Рафа ка Гази

Више десетина камиона са хуманитарном помоћи за Газу стигло је данас на египатску страну граничног прелаза Рафа са Газом, пренео је Си-Ен-Ен. Фото: Танјуг/AP Photo/Mohammed Asad Око 60 камиона тренутно је подвргнуто безбедносним проверама, док преосталих 15 још чека на проверу.
Генерални >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << секретар северног Синаја Осаме Ал-Гандур потврдио је да сада укупно више од 193 камиона, са више од три тоне хране, лекова и санитетског материјала стигло на Рафу од 8. октобра, а само њих 118 је до сада прешло у Појас Газе, и то “због сложених инспекцијских процедура које је наметнуо Израел, а које ометају долазак помоћи у Газу“.
Ал-Гандур је додао да је и даље на снази израелска забрана о достављању горива у Газу.
Истакао је да је медицински сектор на северном Синају спреман да прими рањене Палестинце из Газе на лечење у египатским болницама чим им буде дозвољено да прођу.
Blinken i Fidan razgovarali o sukobu Izraela i Hamasa

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Још 75 камиона са хуманитарном помоћи стигло на прелаз Рафа ка Гази се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.