Кинеска делегација на прослави 75. годишњице Северне Кореје

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Sep.2023, 13:07

Кинеска делегација на прослави 75. годишњице Северне Кореје

Кинеска делегација са замеником премијера Лију Гуоџонгом на челу, посетиће Северну Кореју како би у суботу учествовала у прослави 75 година од оснивања те комунистичке државе, јавили су данас севернокорејски медији. Фото: Танјуг/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File Вест о посети >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << објављена је после непотврђених информација да се севернокорејски лидер Ким Џонг Ун спрема да ускоро посети Русију, ради састанка с председником Владимиром Путином на којем би могло бити речи о продаји севернокорејског наоружања, с циљем попуњавања руских истрошених резерви наоружања због рата у Украјини, наводи америчка агенција АП.
Севернокорејска државна новинска агенција КЦНА јавила је да ће делегација с Лијуом на челу посетити Пјонгјанг на позив владајуће Радничке партије.
Фото: Танјуг/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File За сада није познато да ли ће током те посете кинеска делегација имати сусрет са севернокорејским лидером Кимом.
Северна Кореја није прецизирала ни да ли је руска делегација позвана на прославу, која ће, како се очекује, кулминирати војном парадом. Услед повећаних тензија са Вашингтоном, Сеулом и Токијом због свог спорног нуклеарног програма, Ким настоји да побољша видљивост партнерства с Москвом и Пекингом у покушају да прекине дипломатску изолацију Северне Кореје и буде део јединственог фронта против САД, оцењује АП.
Kina uvodi zabranu oblačenja i govora „štetnih po duh naroda“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кинеска делегација на прослави 75. годишњице Северне Кореје се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Povezane vesti

Руској амбасади у Пјонгјангу после четири године дозвољен долазак новог особља

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Sep.2023

Руска амбасада у Пјонгјангу, први пут после четворогодишње забране због пандемије корона вируса, добила је дозволу да упосли нове чланове особља, саопштила је данас...

Nastavak na GradskeInfo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.