Вредност платформе Икс опала за 71 одсто откад је тај друштвени медиј купио Илон Маск

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jan.2024, 19:19

Вредност платформе Икс опала за 71 одсто откад је тај друштвени медиј купио Илон Маск

Вредност платформе „X“ (бивши Твитер) опала је за 71 одсто од када је тај друштвени медиј купио амерички милијардер Илон Маск и променио назив Твитера, објавила је америчка мултинационална корпорација за финансијске услуге Фиделити која има удео у платформи. Фото: Unsplash/Souvik Banerjee Заједнички >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << фонд Фиделитија, који поседује удео у платформи X, умањио је вредност својих удела, а податке о томе добио је амерички сајт Аксиос и процењује да сада вредност платформе износи око 12,5 милијарди долара.
Тај фонд је навео да је до новембра прошле године вредност његових деоница у платформи „X“ опала за 71,5 одсто од када је Маск купио тај друштвени медиј, објавио је Гардијан.
Маск је купио Твитер за 44 милијарде долара у октобру 2022. године, а променио је назив платформе у „X“ у јулу ове године.
Број месечних корисника платформе „X“ опао је за 15 одсто током прве године од Масковог преузимања услед забринутости због пораста говора мржње на платформи.
Од Масковог преузимања, „X“ је отпустио најмање 50 одсто особља.
ЕУ је у септембру издала упозорење Маску након што је открила да „X „има највећи број објављених дезинформација од свих великих платформи друштвених медија.
Маск је вратио низ људи на платформу „X“ којима је раније био забрањен приступ, укључујући бившег америчког председника Доналда Трампа.
Rusima prodajemo sve više robe: Strani investitori iz EU najveći izvoznici iz Srbije u Rusiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вредност платформе Икс опала за 71 одсто откад је тај друштвени медиј купио Илон Маск се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.