Пешчана олуја у Ирану хоспитализовала 700 особа

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Avg.2023, 17:32

Пешчана олуја у Ирану хоспитализовала 700 особа

Најмање 733 особе су повређене у пешчаној олуји која је захватила иранску провинцију Систан-Белуџистан на југоистоку Ирана, изјавили су данас званичници. Фото: Unsplash/Carlos Torres „Због невремена, 733 особе из градова Забул, Зехек, Хамун, Хирменд и Нимруз, у северном делу провинције Систан-Белуџистан, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << затражиле су током три дана лекарску помоц́ у болницама. Међу овим особама, 58 је хоспитализовано и лечено“, рекао је Мецид Мухиби, директор за хитне случајеве у провинцији Систан-Белуџистан иранској агенцији ИРНА.
Мухсин Хајдари, директор Метеоролошког завода Систан-Белуџистана, објаснио је да је због повец́аног нивоа прашине у ваздуху видљивост пала на три километра у Забулу и два километра у Зехеку.
Гувернер Систан-Белуџистана саопштио је да су данас затворене владине институције и банке у градовима Забул, Зехек, Хамун, Хирменд и Нимруз због пешчане олује.
Прошлог месеца, стотине људи хоспитализовано је у провинцији Систан-Белуџистан због пешчане олује.
„Egzotično voće“ – Češka policija zaplenila 646 kilograma kokaina u tovaru banana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пешчана олуја у Ирану хоспитализовала 700 особа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.