Обама: Подморница вест дана, а не 700 утопљених миграната

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 11:56

Обама: Подморница вест дана, а не 700 утопљених миграната

У тренутку када су медији непрестано извештавали о несталој подморници са пет богатих путника, медији нису посветили довољно пажње на то да је 700 људи погинуло у једном од најгорих бродолома миграната на Медитерану. Фото: Танјуг/АP/Susan Walsh, File Бивши председник САД Барак Обама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао је у четвртак у интервјуу за CNN да је неуједначена медијска пажња коју су добиле две трагедије, симбол економске неједнакости која мучи демократије.
Америчка обалска стража саопштила је да је петоро људи у подморници погинуло након што је брод претрпео „катастрофалну имплозију“. Подморница је нестала у прошлу недељу док је превозила путнике на туристичком путовању вредном 250.000 долара, како би обишли олупину Титаника.
Само неколико дана раније у Грчкој, рибарски чамац који је превозио стотине миграната у Италију потонуо је испред брода грчке обалске страже.
У разговору из Атине са Кристијаном Аманпур са CNN, Обама је рекао да је једна од највећих претњи демократији „опсцена неједнакост“.
„Тренутно имамо 24-часовну покривеност и ја то разумем, о овој подморници, подморници која је трагично изгубљена на дну мора“, рекао је Обама у интервјуу датом неколико сати пре него што је америчка обалска стража потврдила смрт петоро путника.
У исто време, баш овде, недалеко од обале Грчке, имали смо 700 мртвих људи, 700 миграната који су очигледно били прокријумчарени, истакао је он. „То је постала вест, али не доминира на исти начин. На неки начин, то указује на степен до којег су животне шансе људи постале тако различите“, казао је Обама.
Веома је тешко одржати демократију када имате тако огромну концентрацију богатства, нагласио је он.
Kremlj otkrio zašto je baš Lukašenko pregovarao sa Prigožinom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Обама: Подморница вест дана, а не 700 утопљених миграната се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.