Ким Џонг-ун са делегацијом Кине поводом 70. годишњице завршетка Корејског рата

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jul.2023, 12:01

Ким Џонг-ун са делегацијом Кине поводом 70. годишњице завршетка Корејског рата

Севернокорејски лидер Ким Џонг-ун се састао са кинеском делегацијом која је посетила Пјонгјанг поводом прославе 70. годишњице завршетка Корејског рата и том приликом је обећао да ће односе две земље развити на „нови ниво“, објавили су данас севернокорејски државни медији. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP Севернокорејска државна новинска агенција КЦНА пренела је да је Ким у петак приредио пријем за кинеске званичнике предвођене чланом Политбироа Комунистичке партије Ли Хонгџонгом, наводи Ројтерс.
Кинеска делегација је прва страна делегација која је посетила Северну Кореју од избијања пандемије ковида-19. „На разговору је поново потврђен став комунистичких партија и влада двеју земаља да се изборе са компликованом међународном ситуацијом и да самоиницијативно развијају стабилно пријатељство и другарску сарадњу на новом нивоу“, пренела је агенција КЦНА.
Састанак је одржан након што су кинеским и руским званичницима на војној паради у главном граду Пјонгјангу приказане најновије севернокорејске нуклеарне ракете и офанзивни дронови.
Русија и Кина су се успротивиле међународним напорима које предводе САД да се званичном Пјонгјангу наметну строжије санкције, окривљују Америку за извођење војних маневара у региону и за подизање тензија.
Морнарице САД и Јужне Кореје одржале су у суботу заједничке противподморничке вежбе у водама код јужнокорејског острва Јеју. То је најновија у низу војних вежби САД и њених азијских савезника као одговор на оно што називају севернокорејским провокацијама.
Kim Džong-un pokazao zabranjene balističke rakete Šojguu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ким Џонг-ун са делегацијом Кине поводом 70. годишњице завршетка Корејског рата се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.