Попуњеност домаћих хотела и до 70 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 07:00

Попуњеност домаћих хотела и до 70 одсто

Смештај је за око 20 одсто скупљи него прошле године, али су трошкови порасли за 30 процената, кажу хотелијери. Фото: Zlatibor Mountain Resort & Spa Овог пролећа је туристички сектор показао да криза изазвана пандемијом дефинитивно пролази, али само у случају потребе за путовањима.
Туристичке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << агенције задовољно „трљају дланове”, јер је огромно интересовање за пролећним дестинацијама. Иако је реч о јефтинијим аранжманима, посла, кажу, има довољно.
Велики број наших грађана је отишао и на домаће туристичке руте. У прилог томе говори и податак да је попуњеност хотела у најпознатијим планинским центрима и бањама већа од 70 одсто.
Др Георги Генов, директор пословног удружења хотелско-угоститељске привреде „Хорес”, рекао је за „Политику” да је попуњеност у хотелима већа него у јануару 2022, али су и цене више.
– У домаћим хотелима око празника бележи се већа попуњеност посебно на планинама и у бањама. Смештај је скупљи за око 20 одсто у односу на прошлу годину, али су и трошкови сигурно порасли за 30 процената. Осим трошкова, домаћи хотелијери се суочавају са огромним проблемима у вези са радном снагом. Мање је радника. расте посета и то се одражава и на квалитет понуде – навео је Генов.
Упитан ко су гости који су попунили домаће хотеле, одговорио је да су то туристи углавном из дијаспоре, али и из региона који су искористили ове празнике да обиђу и Србију. Иначе, у Београду је попуњеност хотела у овом тренутку око 60 одсто.
Инфлација и генерално раст трошкова осетио се и у европским метрополама, па они који планирају да отпутују у Европу могу да рачунају да ће смештај овог пролећа плаћати за трећину више него у истом периоду 2022. године.
Momirović: Na najvećem svetskom tržištu – Kini, imaćemo najbolje uslove u Evropi

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Попуњеност домаћих хотела и до 70 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.