У Индији рођена четири гепарда, врсте која је истребљена пре 70 година

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Mar.2023, 14:21

У Индији рођена четири гепарда, врсте која је истребљена пре 70 година

Више од 70 година након што је проглашено да су гепарди званично истребљене у Индији, та држава је сада дом четири новорођена гепарда, рекао је министар за развој животне средине Бупендер Јадав. Фото: Танјуг/Iranian Students’ News Agency, ISNA via AP Гепарди су потомци две од осам рехабилитованих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чита донетих прошлог септембра из Намибије у индијски Национални парк Куно у централној држави Мадија Прадеш, у склопу плана да у Индији буде 50 ових великих мачака у наредних пет година, пренео је Си-Ен-Ен.
Јадав је на Твитеру навео да је рођење чита „важан догађај у очувању дивљег живота Индије“.
Огласио се и премијер Нарендра Моди који је рођење назвао „дивним вестима“.
Објава о рођењу чита дошло је неколико дана након што је једна од намибијских чита, Саша, угинула од болести бубрега. Прошлог септембра у Индију су из Намибије донета три мужјака и пет женки чита, укључујући Сашу.
Ове дивље мачке се данас могу наћи у јужној и источној Африци – у Намибији, Боцвани, Кенији и Танзанији, показују подаци Светског фонда за природу (WWF).
Према WWF, сада је у дивљини остало мање од 7.000 гепарда.
Kolumbija: Uklanjanje 70 nilskih konja Pabla Eskobara koštaće 3,5 miliona dolara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Индији рођена четири гепарда, врсте која је истребљена пре 70 година се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.