7 veslača poginulo, jaki talasi prevrnuli čamac

Izvor: B92, 25.Sep.2019, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7 veslača poginulo, jaki talasi prevrnuli čamac

Filipinska obalska straža saopštila je da se sedam veslača udavilo, a da je 14 spaseno kada su njihov čamac iznenada pogodili jaki talasi i prevrnuli ga.

Navedeno je da je do nesreće došlo nedaleko od turističkog ostrva Borakaj, dok je lokalni veslački tim trenirao za takmičenje popularnih "zmajevih čamaca".

Preživeli, među kojima su jedan Kinez i jedan Rus, prebačeni su u bolnicu.

Veslanje u "zmajevim čamcima", kineskim kanuima sa zmajevim glavama, na Filipinima je veoma popularan sport. Ekipe veslača sa dobošarom nadmeću u domaćim i kontinentalnim takmičenjima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prevrnuo se čamac na Filipinima, sedam žrtava

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2019

Filipinska obalska straža saopštila je danas da se sedam veslača udavilo, a da je 14 spaseno kada su njihov čamac iznenada pogodili jaki talasi u centralnom delu Filipina i prevrnuli ga...Navedeno je da je do nesreće došlo nedaleko od turističkog ostrva Borakaj, dok je lokalni veslački tim trenirao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.