7-namirnica-koje-sprecavaju-upalu-i-sagorevaju-masti

Izvor: medio.rs, 03.Okt.2014, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7-namirnica-koje-sprecavaju-upalu-i-sagorevaju-masti

Otkrijte 7 namirnica, koje će vam pomoći da sprečite upalu mišića i naslage na stomaku.

Otkrijte 7 namirnica, koje će vam pomoći da sprečite upalu mišića i naslage na stomaku, piše menshealth.rs

VOĆE I POVRĆE

Sve vrste voća i povrća, zbog svoje bogate hranljive vrednosti i sadržaja vlakana, pomažu u sprečavanju hronične upale, pa se potrudite da svakodnevno konzumirate dovoljne količine ovih namirnice. Neke vrste svežih proizvoda >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << su efikasnije od drugih.

ZELENI ČAJ

Ovaj blagi napitak je odličan za smanjivanje obima vašeg struka, kao i sprečavanje upale. Flavonoidi, koji se nalaze u zelenom čaju, imaju prirodna svojstva da spreče zapaljenje. Jedinjenje EGCG, koje se nalazi u zelenom čaju, pomaže u redukovanju masnih naslaga sa stomaka.

MONONEZASIĆENE MASTI

Ove masti, koje su zdrave za vaše srce podižu nivo dobrog, zdravog holesterola i smanjuju sveukupno zapaljenje u organizmu. Sjajni izvori mononezasićenih masti se nalaze u maslinovom ulju, bademima i avokadu.

OMEGA 3 MASNE KISELINE

Istraživanja su pokazala da je ishrana, koja je najviše bazirana na unosu omega tri masnih kiselina, kao i neznatnom unosu omega 6 masnih kiselina, povezana sa smanjenom mogućnosti upale u organizmu. Namirnice, koje sadrže omega tri masne kiseline su orasi, seme bundeve i riba.

ZAČINI

Određeni začini, kao što su beli luk, cimet, đumbir i ljute papričice, imaju sposobnost da redukuju upalu u organizmu, pa pokušajte da ih uvrstite u svoje svakodnevne obroke.

VODA

Hidriranost organizma je veoma važna, jer se na taj način izbacuju toksini, koji izazivaju upalu u organizmu. Potrudite se da dnevno popijete 3 litra vode.

ŽITARICE

Žitarice su bogate vlaknima i pomažu da se kontroliše nivo insulina u vašem telu. Visok sadržaj vitamina B , koji se nalazi u žitaricama, takođe pomaže u redukovanju hormona homocistina, koji izaziva zapaljenje.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.